Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Ik kwam een hele leuke “recept” tegen voor zelfgemaakte mod-podge (vernislijm, decoupage lijm). In de winkel kost het rond de 8 en 10 euro, maar je kan het gewoon thuis (zelf) maken voor niet meer dan 2 euro! Ik heb het geprobeerd en het werkt! ( ik heb het geprobeerd met fototransfer en als beschermlaag op geschilderde plastic, maar nog niet met decouperen!)

Wat je nodig hebt:

– een potje met een goed sluitbare deksel (schone potje van babyvoeding is prima!)

– alleslijm wit 

water

De bedoeling is dat je de lijm met water mixt 1:1! Ik heb bijvoorbeeld 50ml lijm met 50ml water gemengd. Ik heb een oude flesje gebruikt van mijn kindje ( toevallig ook van de hema) die sapflesje heet (125ml) en kost 1,75. Die had ik nog in huis omdat we veel te veel flesjes hebben gekocht en de helft niet eens gebruikt.En nu dat we al een tijdje geen flesjes meer hoeven, kon ik deze gewoon voor andere doeleinden gebruiken. Maar lege potjes van babyvoeding of gewoon kleine tupperware dozen etc zijn ook prima hoor!

Deze fles heeft wel een handige sluitdopje onder het speentje dus je kan het heel makkelijk schudden zonder te knoeien! En het is ook makkelijker om de hoeveelheid van de lijm en water te meten.

Na het mixen van lijm en water moet je heel goed schudden! De langer, de beter want ze moeten heel goed gemixt worden!  Als het klaar is, kan je hem gelijk gaan gebruiken! Voor gebruik moet je het eerst heel goed schudden!

Na het maken van dit mengsel heb ik gelijk een foto transfer gedaan (van een A4tje naar canvas) en het werkte goed! Een paar dagen later heb ik mijn vuilnisbak geverfd met acrylverf met 2 lagen mod-podge eroverheen! En het is waterproof! Ik moet nog een keertje testen met decouperen maar nu zijn we even bezig met klussen in huis dus zoveel tijd heb ik niet om te gaan knutselen. Maar het komt wel!

Laat mij weten als je het getest hebt en hoe het bij jou werkte (en bij welk techniek)! Ideetjes en suggesties zijn ook hartstikke welkom!

Advertenties